Nieuws

Tog Nederland brengt geautomatiseerd de Zonnepanelen in beeld

datum plaatsing: 18-10-2018

Zonnepanelen behoren tot de WOZ-waarde.

Op 20 april 2018 is de uitspraak gepubliceerd (ECLI:NL:GHARL:2018:3558) waarin het Hof Arnhem-Leeuwarden van oordeel is dat de zonnepanelen terecht zijn meegenomen in de WOZ-waarde.

Om bij de WOZ-waardering rekening te kunnen houden met de aanwezigheid van zonnepanelen is het zaak om deze in beeld te hebben. De mogelijkheden om zonnepanelen in beeld te krijgen, zijn divers, lees er hier meer over in ons productblad.

Een andere ontwikkeling is dat ook andere duurzaamheidsmaatregelen zoals het energielabel en de energie-index mogelijk in de waarde opbouw worden betrokken.

VRiS (het Vastgoed Registratie en Informatie Systeem) van Tog Nederland blijft in beweging en ook deze ontwikkeling volgen we op de voet en de registratie van het energielabel is dan ook toegevoegd aan onze Waarderingsmodule in VRiS.

Nu kan er, indien wenselijk, bij de waarde opbouw rekening worden gehouden met de energie prestatie van de woning. Voor bestaande klanten van Tog Nederland die gebruik maken van VRiS is de uitbreiding kosteloos.

We kunnen u dus direct ondersteunen bij het inzichtelijk maken van de zonnepanelen voor een vast bedrag zonder financiële open einden. En anderzijds kunnen wij middels VRiS breder gebruik maken van de mogelijkheden die het energielabel bij de uitvoering van de marktanalyse biedt.

Print

Copyright 2011 © The Pebbles Group b.v.