Historie

In de ruim 40 jaar dat TOG Nederland actief is in het vakgebied, hebben we veel gezien en gedaan. Een rijke historie die ons maakt tot wie we tegenwoordig zijn. Doorloop onze geschiedenis en maak ons verhaal mee.

Oprichting

Aan de stationsweg 15 te Ede richten drie plaatselijke makelaars een nieuw bedrijf op: Taxatie Onroerende Goederen Voor Nederlandse Gemeenten. Afgekort: T.O.G. v. NED Gemeenten.

Verhuizing

Van de stationsweg verhuizen we naar een zolder met 3 kantoorruimten aan de Larixlaan 11a te Ede.

Overname

De Wet WOZ brengt een behoefte aan een waarderingssysteem met zich mee. Automatiseringsbedrijf FMCB moet hiervoor zorgen. Het moederbedrijf hiervan neemt T.O.G. v. NED Gemeenten over en kort de naam verder af: TOG VNG.

Groei

Innovatieve software, steeds meer gekwalificeerd personeel en het nieuwe product ‘Waardevast Waarderen’ (WOZ-werkzaamheden voor een vaste prijs) zorgen voor een enorme groei.

Meer over WOZ

Eigen pand

Dankzij deze groei moet de zolderruimte verruild worden voor een eigen pand aan de Landjuweel 10 te Veenendaal. Dit ‘Assessors House’ wordt speciaal door oprichter Peter Blankespoor ontworpen, met grote projectkamers, data entry zaal en softwareontwikkeling.

Uitbreiding

Het in Sittard gevestigde taxatiebureau Ruiters WOZ Taxaties wordt overgenomen en daarmee onderdeel van TOG VNG.

Fusie

We voegen ons samen met Damastes, een grote concurrent. De directie fuseert, er wordt een nieuwe vestiging geopend en de naam wijzigt naar TOG Nederland (om verwarring met de VNG, Vereniging voor Nederlandse Gemeenten, te voorkomen).

Adviestak

5 onderdelen van Arcadis worden opgekocht. Hoewel 4 daarvan worden doorverkocht, wordt KAFI Advies als apart bedrijf in de markt gezet en later geïntegreerd in TOG Nederland als adviestak.

Meer over Advies

VRiS software

Door de VRiS WOZ-software te updaten a.d.h.v. de nieuwe standaarden en deze uit te breiden met de dienst Belasting Heffing en Innen, kwamen we tot geheel nieuwe software: VRiS 7 – het Vastgoed Registratie Informatie Systeem.

Ervaar VRiS

Eerste belastingklant

Naast onze outsourcing-klanten verwelkomen we een pilot op het gebied van belastingen: de gemeente Baarn.

Belastingen en heffingen

In memoriam

Oprichter Peter Blankespoor overlijdt. Het bedrijf blijft in de familie en wordt in de geest van de oprichter voortgezet.

Module BAG

Met de vernieuwde BAG-module, BAG 2.0, kunnen klanten binnen VRiS de BAG beheren. Bovendien is binnen BAG 2.0 samenhangende objectenregistratie al mogelijk.

Ervaar VRiS BAG

Trendsetter in het vakgebied

In een periode van 7 jaar is het ons gelukt, als relatief nieuwe leverancier in het lokale belastingendomein, een marktaandeel van meer dan 10% in handen te krijgen.

Aansluiting bij xxllnc

Tog Nederland is de laatste jaren flink gegroeid en doet dit nog steeds. Om verdere groei te kunnen blijven realiseren en om onze klanten een stabiel, innovatief en bovenal veilig pakket te blijven bieden, is schaalvergroting op deelgebieden noodzakelijk. Onze aansluiting bij xxllnc, reeds actief in het belastingdomein, is daarmee een logische stap.

Neem contact op